Open Ramen

(van oktober 2021 tot maart 2022)

Gouda is beroemd om zijn glazen. De glazen van de St. Janskerk vertellen een verhaal over hoe de stad zich door de eeuwen heen heeft aangepast aan de ontwikkelingen in en buiten de stad.

Open Ramen is bedoeld om de diversiteit, innovatie en veerkracht van de stad te beleven met jongeren uit de hele wereld.

Dagelijks zien en horen we hoe jongeren overal op de wereld op een bijzondere manier vorm geven aan hun leven, talenten en dromen, vaak in en onder zeer moeilijke situaties. Daarom willen we jongeren met speciale talenten in Gouda uitnodigen gezamenlijk nieuwe, toekomstgerichte activiteiten te ontwikkelen en laten zien.

GIK werkt daarvoor samen met organisaties en personen die kinderen kunnen inspireren en begeleiden in muziek, sport & bewegen, dans, techniek,  gamen, zingen, toneel, chatten, reizen, tekenen, schilderen graffiti, koken, dieren etc.

Allemaal activiteiten die verbindend zijn en die gezamenlijk ontplooid kunnen worden door jongeren.

Wij gooien het raam wagenwijd open voor clubs en organisaties die samen met ons willen vorm geven aan bijvoorbeeld: werelddansen, ‘urban running’, samen spelen en zingen, bedenken van een toneelstuk en dat samen opvoeren, digitaal tekenen/schilderen, graffiti expo, kunst uit afval, (nieuwe) kookrecepten, dieren opvang en verzorging enz. Succesvolle activiteiten kunnen een vervolg hebben of herhaald worden na 2022.

In al deze activiteiten willen uitdrukkelijk jongeren met verschillende achtergronden betrekken.

Vijf of zes van de initiatieven hopen we te kunnen vormgeven en ondernemen met jongeren in het buitenland voor een gemeenschappelijk digitaal optredens in 2022, in het kader van de G100 (op 23 april 2022) of Kaarsjesavond (december 2022).

De organisaties en personen waarmee wij samenwerken zijn te vinden onder Over Ons. We zijn altijd actief op zoek naar meer partners, jullie kunnen contact met ons opnemen via info@gikkers.nl